A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Відбулась всеукраїнська нарада з питань апробації та впровадження курсу "Культура добросусідства"

Опубліковано 28 січня 2021 року о 14:57


Днями відбулась VIII Всеукраїнська робоча нарада з питань апробації та впровадження курсу "Культура добросусідства". Онлайн-захід зібрав близько 230 освітян з усіх областей України.

Триденну нараду провели ГО Інформаційно-дослідний центр "Інтеграція та розвиток" у співпраці з Міністерством освіти і науки України у межах проєкту "Сприяння розвитку активного громадянства, толерантності та порозуміння в освітніх закладах і громадах України", який здійснюється за фінансової підтримки Посольства Королівства Норвегія в Україні.

Курс "Культура добросусідства" є інструментом формування соціальної компетентності, розвитку громадянської, міжкультурної та миротворчої освіти в державі. Наразі курс впроваджується в 21-й області країни.

У онлайн-заході взяли участь майже 230 учасників та учасниць з усіх областей України. З-поміж них – представники органів управління освітою, громадських організацій, педагоги закладів дошкільної та загальної середньої освіти, викладачі та методисти закладів післядипломної педагогічної та вищої освіти, регіональні координатори та розробники навчально-методичного комплексу наскрізного інтегрованого курсу "Культура добросусідства".

Під час стратегічної сесії в межах заходу представники кожної з областей ґрунтовно розглянули питання щодо подальшої міжрегіональної співпраці та планів роботи на 2021-2022 навчальний рік. Загалом під час заходу відбулося 24 тематичні сесії та 2 пленарні засідання, які в прямому ефірі транслювалися на YouTube.

З-поміж підсумкових рішень наради: 

    - налагоджувати партнерську співпрацю із громадськими організаціями в сфері громадянської освіти;

    - вибудовувати спільну стратегію діяльності з впровадження в Україні громадянської, міжкультурної і миротворчої освіти; 

    - узагальнити інноваційний досвід роботи з батьками, зокрема в онлайн-форматі, досвід роботи в закладах дошкільної освіти під час пандемії з метою поширення кращих практик та методик серед освітянської спільноти.

Нагадаємо, завершилось опитування для вчителів і батьків учнів щодо їхніх очікувань від сучасних педагогів.