A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Відбудеться конференція «RESET: ВІДБУДУЄМО ШКОЛИ ЕНЕРГОЕФЕКТИВНИМИ ТА ЗЕЛЕНИМИ!»

Опубліковано 29 травня 2023 року о 14:20


01 червня 2023 року о 13.00 Громадська спілка «Бізнес за партнерство» за інформаційної підтримки Міністерства освіти і науки проведе конференцію  «RESET: ВІДБУДУЄМО ШКОЛИ ЕНЕРГОЕФЕКТИВНИМИ ТА ЗЕЛЕНИМИ!», мета якої напрацювання спільного вектору відбудови закладів загальної середньої освіти на принципах «Build Back Better» та урочисте нагородження переможців Всеукраїнського  архітектурного конкурсу  «RESET 2022: енергоефективні, зелені школи».

Під час конференції обговорять комплексну програму розвитку та відбудови соціальної інфраструктури країни.  Останні  законодавчі ініціативи та реформи у містобудуванні  надали імпульсу процесу залучення інвестицій  та  міжнародних партнерів  до подальшого процесу енергоефективного  відновлення  та модернізації країни.  Під час обговорень  будуть окреслені пріоритети публічного управління у сфері містобудівної діяльності, механізми  законодавчого регулювання у сфері просторового планування будівництва; дії щодо залучення коштів міжнародних донорів для відновлення зруйнованих освітніх закладів; європейські практики проведення архітектурних конкурсів як інструменту сучасного проєктування та будівництва  зелених шкіл. За підсумками сформують  спільний підхід  учасників проєкту RESET  до повоєнної відбудови  та модернізації України.

У діалозі візьмуть участь:

Олена Шулякголова Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування; Ганна Бондар, голова підкомітету з питань містобудування, благоустрою та земельних відносин у межах територій забудови Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування; Оксен Лісовийміністр освіти і науки; Олександр Бутенкозаступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України; Ганна Замазєєваголова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України; Іма Хренова-Шимкіна, директорка проєкту «Просування енергоефективності та імплементація Директиви ЄС з енергоефективності» GIZ Gmb; Євген Плащенко, генеральний директор директорату просторового планування територій та архітектури Мінрегіону; Олександр Слобожан, виконавчий директор Асоціації міст України; Людмила Ткаченко, міська голова, Новгород-Сіверська міська рада; Юрій Фомічов, міський голова міста Славутич; Сергій Сухомлин, Житомирський міський голова; Сергій Соломаха, Миргородський міський голова; Олександр Сердюк, начальник відділу містобудування та архітектури Новгород-Сіверської міської ради, головний архітектор міста; Жанна Пацьора, президентка ГС «Бізнес за партнерство»; Ганна Бородкіна, власниця і головна архітекторка архітектурного бюро «Borodkin architects»; Ольга Подушкіна, архітекторка, голова комісії з авторського права та професійної етики Національної спілки архітекторів України, голова експертної комісії Архітектурної палати Національної спілки архітекторів України, директорка та ГАП власної архітектурної майстерні FPA-architect; Олег Пікущенко, архітектор, віцепрезидент Національної спілки архітекторів України, голова Ради Чернівецького регіонального відділення Архітектурної палати України Національної спілки архітекторів України; Дмитро Аранчій, архітектор, засновник архітектурної майстерні Aranchii Architects та інші експерти.

Кому буде цікавою конференція: директорам шкіл, представникам відділів освіти у громадах, головним архітекторам, представникам відділів містобудування та архітектури громад, начальникам відділів інвестиційного розвитку громад, міжнародним організаціям, міським головам, експертам, представникам будівельних компаній та всім небайдужим до відбудови закладів загальної середньої освіти Україні.

Формат конференції: офлайн- та онлайн-трансляція.

Звертаємо увагу на важливість попередньої реєстрації на  захід за посиланням

Після реєстрації буде надіслано адресу місця  проведення конференції та/або посилання на платформу MS Teams.

Організатор: Громадська спілка «Бізнес за партнерство» в межах проєкту «Енергоефективність журналістам, університетам, муніципалітетам від професіоналів» (проєкт «EE-JUMP»), за підтримки проєкту «Просування енергоефективності та імплементація Директиви ЄС з енергоефективності», що виконується німецькою урядовою компанією  GIZ GmbH за дорученням урядів Німеччини та Швейцарії.

Проєкт реалізується за підтримки: Міністерства освіти і науки України, Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, Держенергоефективності.

При партнерстві: Національної спілки архітекторів України, Національної спілки журналістів України, Асоціації міст України, Конфедерації будівельників України.

Контакти:  +380 98 366 23 47, [email protected].

Довідка:

Проєкт «Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в Україні» впроваджується в Україні німецькою урядовою компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за дорученням урядів Німеччини та Швейцарії. Метою Проєкту є поліпшення рамкових умов з підтримки енергоефективності в Україні, зокрема імплементації Директиви 2012/27/ЄС про енергетичну ефективність в українське законодавство, що містить політичні та експертні консультації стосовно реформи енергоефективності, підтримку розроблення законодавства, налагодження діалогу. Проєкт забезпечує надання експертно-консультаційну підтримку Мінрегіону, Міненерго, Держенергоефективності за напрямами підготовки законів та нормативно-правових актів, спрямованих на імплементацію Директив 2012/27/ЄС «Про енергетичну ефективність» та 2010/31/ЄС «Про енергетичну ефективність будівель».

Проєкт «RESET 2022: енергоефективні, зелені школи» присвячений формуванню інноваційної архітектурно-конструктивної парадигми будівництва сучасних, енергоефективних та екологічно безпечних навчальних закладів, згідно з принципами зеленого будівництва. В межах Проєкту «RESET 2022. У межах проєкту проводять щорічний Всеукраїнський архітектурний конкурс на найкраще проєктне рішення енергоефективної "зеленої школи".

Проєкт «Енергоефективність журналістам, університетам, муніципалітетам від професіоналів» (EE-JUMP) упроваджується в Україні  ГС «Бізнес за партнерство»  спільно з німецькою урядовою компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за дорученням Урядів Німеччини та Швейцарії. Присвячений створенню передумов для майбутнього впровадження заходів з енергоефективності та «зеленого» відновлення  в Україні,  налагодження співпраці між державними установами, місцевою владою, громадськими організаціями, експертним середовищем та представниками бізнесу, які сприятимуть розробленню енергоефективної політики, підходів та заходів в Україні, зокрема, через просування успішних енергоефективних проєктів та освітніх програм.

Громадська спілка «Бізнес за партнерство» спеціалізується на створенні та проведенні різноформатних проєктів, самостійно та в колаборації з провідними галузевими експертами, установами, міжнародними організаціями, громадськими організаціями по всій Україні. Метою створення та діяльності Спілки є сприяння розвитку малого, середнього і великого бізнесу в Україні, створення сприятливого інвестиційного клімату в Україні, зростанню добробуту і рівня життя всіх категорій громадян, представництво і захист економічних, соціальних, культурних, освітніх та інших інтересів членів Спілки. Основні напрями діяльності Громадської спілки є сфера енергоефективності, клімату, соціальні ініціативи та розбудова України у новій архітектурній парадигмі.