A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Верховна Рада сформувала додаткові можливості та стимули для молодих вчених і збільшила кількість відзнак у сфері освіти і науки

Опубліковано 03 листопада 2021 року о 15:17


Сьогодні, 3 листопада 2021 року, прийнято зміни до деяких постанов Верховної Ради України щодо нагородження відзнаками Верховної Ради у сфері освіти і науки. 

«Дякую народним депутатам за підтримку молодих учених, педагогічних працівників закладів дошкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та позашкільної освіти, а також найкращих учасників зовнішнього незалежного оцінювання. Саме завдяки здобуткам педагогічних працівників, молодих науковців, а також найкращих випускників шкіл ми змінимо систему освіти і науки країни на краще», – зазначив Міністр Сергій Шкарлет. 

Документом передбачено збільшення кількості відзнак Верховної Ради у сфері освіти і науки, а також розподілення премій педагогічним працівникам закладів дошкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної), позашкільної освіти за регіонами.

Сформовано додаткові можливості та стимули для проведення молодими вченими фундаментальних і прикладних наукових досліджень, науково-технічних розробок. У тому числі в сферах, що пов’язані з дослідженнями, які містять таємну інформацію. 

Також створено умови для дослідження проблемних питань у галузі законотворчості. Вимоги до таких конкурсних робіт і умови для досліджень у цій сфері визначатиме Комітет з питань освіти, науки та інновацій.

Прийняті зміни передбачають зростання кількості найкращих учасників зовнішнього незалежного оцінювання, а також молодих учених – докторів наук, які скористаються підтримкою Верховної Ради, будуть навчатися та плідно працювати в Україні як мінімум один рік, що зменшить відтік талановитих молодих кадрів за кордон.

Нагадаємо, після 10 листопада стартуватиме конкурсний відбір проєктів, які фінансуються за рахунок зовнішнього інструменту допомоги ЄС.