A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

«Велике будівництво»: на Донеччині буде реалізовано 19 освітніх проєктів

Опубліковано 15 квітня 2021 року о 15:34


Дев’ятнадцять проєктів, які стосуються розбудови освітньої інфраструктури, буде реалізовано в Донецькій області у межах президентської програми «Велике будівництво». 

За інформацією Донецької обласної державної адміністрації, йдеться про реконструкцію семи закладів дошкільної освіти: чотирьох  – у м. Маріуполь, по одному – в Добропіллі, Костянтинівці та Мирнограді.  Загальна потужність дитячих садочків становить 1 500 тисяч місць.

Заплановано проведення реконструкції 11 закладів загальної середньої освіти: три – у м. Бахмуті, по одній школі – в Авдіївці, Маріуполі, Новогродівці, Родинському, Торецьку, у смт Новоекономічне та в селищах Кальчик і Петрівка. Дві із цих шкіл розташовані вздовж лінії розмежування – в Авдіївці та Торецьку. Реалізація цих проєктів дозволить покращити умови навчання для 7 500 учнів.

Проєкти реалізуються за рахунок коштів усіх рівнів бюджетів: державного, обласного та місцевих бюджетів територіальних громад. 

Сім проєктів будуть реалізовані із залученням коштів Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР): в одному садочку, п’яти школах, а також розпочнеться проєкт щодо створення музею науки в м. Маріуполь. 

За Надзвичайною кредитною програмою для відновлення України реалізується 8 проєктів: у п’яти садочках та трьох школах.

До кінця 2021 року планується завершення будівельних робіт за 15 закладами освіти. 

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України затвердив План заходів щодо популяризації природничих наук та математики до 2025 року.