A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Вчитися 3D-моделюванню та створювати стартапи: в ТНТУ відкрили інноваційну лабораторію FabLab для студентів та молодих науковців

Опубліковано 08 травня 2018 року о 17:46

В Тернопільському національному технічному університеті ім. І. Пулюя відкрили інноваційну лабораторію FabLab, яка працюватиме у вже діючому Центрі 3D-технологій. У ній студенти та аспіранти вишу зможуть реалізувати новітні проекти, розвинути інженерну креативність, а також здобути навички роботи з сучасним обладнанням.

Презентація відбулась в межах проекту “Створення мережі та інфраструктури підтримки молодіжного інноваційного підприємництва на платформі FabLab" програми ЄС Еразмус+. Виконавцями проекту, зокрема, є вчені ТНТУ.  Новостворена лабораторія обладнана відповідно до вимог світової асоціації Fab Foundation,

Використовуючи можливості лабораторії, студенти зможуть опанувати 3D-моделювання та автоматизоване проектування, 3D-друк, прототипування тощо. Передбачається також, що вона стане платформою для взаємодії освіти, бізнесу та промислових підприємств. Серед іншого, студенти отримають місце для розвитку молодіжного підприємництва або винахідницьких стартапів.

Приміщення обладнали 3D-принтерами та сканерами, лазерними та фрезерними верстатами з числовим програмним керуванням, наборами електронного прототипування Arduino.

«Для нашого університету FabLab має стати невід’ємною частиною інноваційної інфраструктури. У майбутньому сподіваємось на активне впровадження технологій створення прототипів, 3D-друку та 3D-моделювання у навчальний процес усіх спеціальностей та, зокрема, машинобудівного спрямування», - зазначив ректор  ТНТУ Петро Ясній.

Нагадаємо, що у ХПІ відкрили Центр з 3D-систем.