A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Вчені з Центру фізичних наук і технологій Литви пропонують українським колегам долучитися до проєкту з утилізації двоокису вуглецю в межах EUREKA

Опубліковано 09 квітня 2020 року о 12:47

У межах міжнародної програми EUREKA колектив науковців з Литви шукає партнерів з України для спільного виконання проєкту «Utilisation of carbon dioxide by using iron compounds». Долучитися можуть представники наукових установ, вишів, малих та середніх підприємств.

Проєкт представляє собою розробку із захоплення двоокису вуглецю з потоку відпрацьованих газів, що утворюється в процесі горіння або спалювання за допомогою фериферрогідрозолу (FFH). Ідея полягає у зв'язуванні двоокису вуглецю з FFH у стабільну сполуку.

Дедлайн подачі спільної заявки - 27 квітня 2020 року.

За докладною інформацією звертайтеся до Dr. Vidmantas Ulevicius (Head Scientist,  Center for Physical Sciences and Technology, Vilnius, Lithuania) на пошту: [email protected] 

Довідково 

EUREKA - це міжнародна інноваційна науково-технічна програма, заснована 1985 року. Її головна мета - сприяти інноваційному підприємництву між малими та великими підприємствами, науково-дослідними інститутами та університетами. Україна приєдналася до програми 2008 року.

Center for Physical Sciences and Technology (Центр фізичних наук і технологій) - найбільша науково-дослідна установа у Литві, яка проводить унікальні фундаментальні науково-дослідні та технологічні роботи (дослідження) в сфері лазерних технологій, оптоелектроніки, ядерної фізики, органічної хімії, біо- та нанотехнологій, електрохімічного матеріалознавства, функціональних матеріалів, електроніки тощо.