A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Вчені ХПІ влаштували освітній марафон для старшокласників Кропивницького

Опубліковано 06 травня 2019 року о 12:45

17 викладачів НТУ “Харківський політехнічний інститут” провели освітній марафон у Кропивницькому, учасниками якого стали понад тисяча старшокласників та вчителів місцевих шкіл. Для них організували низку майстер-класів, лекцій та експериментів з фізики, хімії, електроніки, лиття та інших STEM-напрямів.

Учасниками марафону “Якісна профільна освіта - кожній дитині” стали учні 9-11 класів. Серед інтерактивних лекцій, які провели для них вчені харківського вишу, - “Світ полімерів”, “Дивовижний світ 3D-друку”, “Технологія приготування безалкогольних газованих напоїв”, “Сучасні вимірювальні прилади” тощо. Крім того, школярам продемонстрували, як працює трансформатор Тесли.

“Мені сподобалося все, що тут презентували, - фахівці цікаво пояснювали матеріал і він легко сприймався. Те, що ми вивчаємо на уроках через теореми і формули, тут можна було побачити, помацати власноруч. Найбільше мені сподобалася звукова локація”, - розповіла учениця кропивницької школи Юлія Рябокова.

Завершився триденний марафон Фестивалем науки, де учасникам демонстрували роботів, 3D-принтери, роботу різних пристроїв, зокрема тих, що працюють від сонячної енергії. Долучитися до заходу міг кожен охочий.

Нагадаємо, що на базі ЗНУ провели Всеукраїнський фестиваль PlayFest.