A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Важливим завданням у 2021 році є ухвалення нової редакції Закону України «Про дошкільну освіту» та затвердження Концепції розвитку системи дошкільної освіти, – Сергій Шкарлет на освітньому форумі

Опубліковано 09 лютого 2021 року о 12:50


Головна мета державної політики у сфері дошкілля – забезпечення доступної та якісної освіти, яка є стартовою платформою для розвитку та підготовки дитини до навчання в Новій українській школі. На цьому наголосив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет під час виступу в межах Партнерського форуму «Освіта України 2021: стратегічні цілі та пріоритетні напрями» сьогодні, 9 лютого.

Говорячи про основні напрацювання у сфері дошкілля, Міністр нагадав, що торік МОН спільно з науковцями та педагогами розробило й затвердило нову редакцію Базового компонента дошкільної освіти, який є державним стандартом дошкільної освіти.

«Основою Базового компонента дошкільної освіти є вимоги до обов’язкових  компетентностей, які має набути дитина дошкільного віку, а також до умов, за яких ці компетентності можуть бути сформовані. Цей документ відповідає запитам сучасного суспільства на якісну дошкільну освіту і ставить за мету сприяти продовженню її реформування, відповідності міжнародним стандартам якості та забезпеченню наступності між двома ланками освіти – дошкільною та початковою», – зазначив Сергій Шкарлет.

Він додав, що Міністерством уже розпочато роботу в напрямі імплементації Базового компонента дошкільної освіти.

На думку Міністра освіти і науки України, в непростий перехідний період адміністративно-територіальної реформи та децентралізації влади актуально не тільки збереження, але й  розширення мережі закладів відповідно до потреб мешканців громад. У зв’язку з цим важливим завданням для МОН є вдосконалення відповідної законодавчої бази.

«Саме тому важливим завданням у 2021 році є ухвалення нової редакції Закону України «Про дошкільну освіту», а далі – затвердження Концепції розвитку системи дошкільної освіти», – підсумував Сергій Шкарлет.

Нагадаємо, раніше Міністр освіти і науки України розповів про досягнення і плани у сфері дошкілля.

Довідково.

В Україні функціонує понад 15 800 закладів освіти різних типів і форм власності, де здобуває дошкільну освіту понад 1 250 000 дітей. Протягом року було відкрито 24 нових заклади дошкільної освіти, із них 16 – завдяки програмі Президента України «Велике будівництво», створено 13 тисяч 268 додаткових місць для дітей дошкільного віку.