A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

В УжНУ завершилася Літня школа з програмування, учасниками якої стали близько 100 українських та іноземних студентів

Опубліковано 16 серпня 2018 року о 17:02

Близько 100 українських та грузинських студентів, які вивчають ІТ-технології, взяли участь у Літній школі з програмування. Вона тривала з 9 до 16 серпня 2018 року в Ужгородському національному університеті. Під час змагань учасники покращували вміння у розробці алгоритмів та написанні програм.

За перемогу у змаганнях Літньої школи боролися студенти 15 українських вишів - Ужгорода, Львова, Одеси, Харкова, Києва, Вінниці, Запоріжжя, Чернівців та Сум. Також до боротьби долучилися студенти 3 вишів Грузії.

“Участь у цій Літній школі - це гарна можливість отримати нові знання та перейняти знання досвідчених програмістів. Також тут можна спробувати свої сили  у розв'язанні складних тестів та задач. Під час навчання у школі нам пропонували задачі з програмування, які ми мали вирішувати за визначений проміжок часу. Учасники, які набрали найбільше балів та пройшли найбільшу кількість тестів стають переможцями”, - розповів учасник Літньої школи з програмування УжНУ Владислав Бучок.

Заняття проходили у двох лігах залежно від рівня знань студентів. Щодня учасники спілкувалися з лекторами, які розкривали тему дня, вказуючи на маловідомі і цінні підходи у розв’язанні складних задач. Далі вони розв’язували задачі, запропоновані лектором. Оскільки тестування розв’язків проходили автоматизовано на спеціалізованих серверах, після обіду зі студентами проводили розбір задач, вказуючи на можливі варіанти розв’язку.

Нагадаємо, що у ОНПУ провели Літню школу ядерної енергетики, учасниками якої стали вчені та студенти 8 турецьких вишів