A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

В умовах воєнного стану майже 332 тис. дітей здобувають дошкільну освіту очно, – Міністр освіти і науки

Опубліковано 27 вересня 2022 року о 16:35


Станом на 27 вересня 2022 року функціонує понад 9,3 тис. закладів дошкільної освіти, де виховуються понад 700 тис. дітей.

«За останню добу ще 31 заклад дошкільної освіти розпочав надавати освітні послуги очно, дистанційно або у змішаному форматі – залежно від безпекової ситуації в регіонах», – повідомив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Зокрема, запрацювали 20 садочків у Житомирській області, 8 – Львівській і 3 – Кіровоградській. На жаль, 2 заклади дошкільної освіти у Донецькій області були пошкоджені внаслідок бойових дій рф.

Міністр зауважив, що спостерігається збільшення дітей, які відвідують садочки.

«З 1 вересня 2022 року кількість дошкільнят, які охоплені освітнім процесом в очній формі, збільшилася на 11,5 тис.. Станом на 27 вересня таких дітей в Україні майже 332 тис.», – зазначив Сергій Шкарлет.

Найбільше малечі, яка здобуває дошкільну освіту в традиційному форматі, – у Львівській, Київській, Закарпатській областях та місті Києві.

«Завдяки відповідальному ставленню до облаштування захисних споруд у закладах дошкільної освіти, все більше дітей мають можливість навчатися, творчо розвиватися, спілкуватися з однолітками, а їхні батьки – працювати», – сказав Міністр.

Нагадаємо, 3,5 тис. учителів повернулися в Україну від початку нового навчального року.