A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

В українських школах продовжать облаштовувати теплі вбиральні за програмою “Гідність дитини” — КМУ спрямував понад 44 млн грн

Опубліковано 27 листопада 2019 року о 16:13

Уряд продовжить програму “Гідність дитини”, за якою проходить облаштування теплих туалетів у школах, де їх досі немає. Для цього з державного бюджету на місця спрямують 44,3 млн гривень. Розпорядження, за яким відбуватиметься розподіл коштів, було схвалене сьогодні, 27 листопада 2019 року, на засіданні Кабміну.

“Програма “Гідність дитини” розпочалася ще торік, коли ми вперше заговорили про те, що навчання неможливе без забезпечення звичайних людських умов. Ситуація, коли у 21 столітті учні шкіл не мають доступу до теплих туалетів, — неприйнятна. Однак позитивним є те, що ми зрушили проблему з місця і вже маємо перші результати. Приміром, упродовж 2019 року за даними  органів місцевої влади у школах має бути обладнано 848 внутрішніх вбиралень. І наступного року ми зможемо ще створити їх у школах, які не отримали допомоги у 2019-му”, —  наголосила Міністр освіти і науки Ганна Новосад.

Створення теплих вбиралень проходитиме на засадах співфінансування з місцевою владою. Однак обсяг додаткових інвестицій, які мають докласти до державних коштів місцеві органи самоврядування, буде різним. Так, документ передбачає, що:

  • не менш як 30% суми мають додати м. Київ, міста обласного значення, об'єднані територіальні громади з адміністративним центром у місті обласного значення, а також області;
  • не менш як 10% суми — райони та об'єднані територіальні громади;
  • не менш як 5% суми  —  села (селища), що мають статус гірських населених пунктів, та населені пункти, розташовані на лінії зіткнення.

Нагадаємо, що Уряд вперше виділив кошти на обладнання харчоблоків у школах — на це спрямовано 400 млн грн.