A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

В Україні з’явився посібник з організації змішаного навчання для закладів професійної освіти

Опубліковано 30 листопада 2021 року о 17:09


Перший посібник з організації змішаного навчання для закладів професійної освіти створено Міністерством освіти і науки спільно з Програмою ЄС «EU4Skills». Він містить практичні поради для керівників і педагогів: від розробки стратегії змішаного навчання до створення безпечного та комфортного освітнього середовища. Ознайомитись з посібником можна за посиланням, а також на сайті МОН у розділі «EU4Skills».

«Ми хочемо, щоб учні мали змогу однаково ефективно навчатись як в майстернях, так і перед монітором ноутбука або в телефоні. Завдяки сучасним технологіям таке навчання цілком можливе. Однак для закладів професійної освіти це своєрідний виклик, адже їм потрібно не тільки адаптувати навчальний процес до нових форматів, але й зробити його максимально корисним для учнів. Посібник зі змішаного навчання допоможе організувати навчання легко та зрозуміло, враховуючи потреби та інтереси учнів конкретного закладу», зазначив заступник Міністра освіти і науки Ігор Гарбарук.

У посібнику є настанови для педагогів щодо викладання, прикладні інструкції та ілюстрації з використання цифрових інструментів. Водночас керівники закладів професійної освіти дізнаються як правильно організувати та керувати освітнім процесом в умовах змішаного навчання.

Посібник також містить онлайн-сервіси та застосунки, які допоможуть в організації онлайн-навчання, а також поради щодо мотивації та залучення учнів до навчального процесу.

Нагадаємо, учасники онлайн-заходу «Майстерня з профорієнтації» обговорили нові підходи, методики та інструменти сучасної профорієнтації.