A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

В Україні визначили склад Ради з питань розвитку професійної освіти – рішення Президента

Опубліковано 28 травня 2021 року о 11:06


До складу Ради з питань розвитку професійно-технічної освіти ввійшли 26 стейкхолдерів сфери. Серед них – директори закладів профосвіти, роботодавці та їхні об'єднання, представники МОН та Мінфіну, ректори закладів вищої освіти. Тепер вони робитимуть моніторинг розвитку галузі, а також надаватимуть пропозиції щодо змін у законодавстві, яке стосується профосвіти.

Указ щодо затвердження персонального складу Ради вже розміщено на офіційному інтернет-представництві Президента України.

«Новоутворена Рада має статус консультативно-дорадчого органу. Це означає, що вона матиме можливості для комунікації з управлінцями різних рівнів. Тож здійснюючи постійний моніторинг ринку праці, освітньої сфери як в Україні, так і за кордоном, Рада стане сильним лобістом професійної освіти на політичному рівні», – зазначив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Відповідно до Указу очільником Ради став керівник Апарату Офісу Президента України Олексій Дніпров. Посаду заступника голови Ради розділили профільні освітні експерти.

Планується, що Рада з питань розвитку професійної освіти робитиме прогноз пріоритетних напрямів розвитку освіти, надаватиме пропозиції щодо формування професійних компетентностей у сфері професійної освіти.

Довідково.

31 березня 2021 року Президент України Володимир Зеленський підписав Указ «Про пріоритетні заходи щодо розвитку професійної (професійно-технічної) освіти». Він, зокрема, передбачає створення Ради з питань розвитку професійно-технічної освіти як консультативно-дорадчого органу при Президентові.

Рада утворюється у складі голови, двох заступників голови та інших членів, які беруть участь у роботі органу на громадських засадах. Персональний склад Ради затверджується рішенням Глава держави. Пропозиції щодо персонального складу Ради подавалися керівником Офісу Президента України. 

Водночас відповідно до Указу Кабінету Міністрів України необхідно до 1 вересня 2021 року затвердити державну цільову програму розвитку професійної освіти на період до 2027 року. Нині МОН вже провело громадське обговорення проєкту Концепції такої програми.

Нагадаємо, що понад 120 студентів і аспірантів отримуватимуть академічні стипендії Уряду.