A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

В Україні визначили переможців наукового конкурсу “Зберігаючи пам'ять про Голокост”

Опубліковано 04 грудня 2018 року о 18:17

5 студентів та аспірантів перемогли у Всеукраїнському конкурсі наукових, науково-дослідницьких проектів “Зберігаючи пам'ять про Голокост”. Фінал конкурсу та нагородження призерів відбулось у понеділок, 3 грудня 2018 року, на базі Київського національного університету ім. Т. Шевченка.

Загалом на конкурс подалися понад 30 дослідників з різних регіонів країни, однак у фінал вийшли 9 учасників, серед яких і обрали переможців. У своїх проектах вони вивчали художні твори, присвячені трагедії у Бабиному Ярі, досліджували певний український регіон у період Голокосту, знищення єврейського народу в роки нацистської окупації тощо.

Призові місця розподілилися так:

І місце - Вадим Єфремов, аспірант Житомирського державного університету ім. І. Франка.

ІІ місце - Віктор Дробний, студент Миколаївського національного університету імені В. Сухомлинського; Довгаль Дана, аспірантка Рівненського державного гуманітарного університету.

ІІІ місце – Веніамін Миропольський, студент Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ; Вікторія Зиль, студентка Рівненського державного гуманітарного університету; Олександр Сморжевський, студент Академії Державної пенітенціарної служби України.

За умовами конкурсу, переможці отримають грошові винагороди залежно від призового місця (5 тис грн - перше місце, 3 тис - друге та 2 тис - третє). Крім того, головний призер зможе пройти стажування у Меморіальному центрі Голокосту “Бабин Яр” і реалізувати свій проект разом з фахівцями центру.

Організаторами конкурсу є Меморіальний центр Голокосту “Бабин Яр” разом з Міністерством освіти і науки України, Київською міською державною адміністрацією та Національним історико-меморіальним заповідником “Бабин Яр”.

Довідково.

Всеукраїнський конкурс “Зберігаючи пам'ять про Голокост” спрямований на пошук та підтримку талановитої молоді, залучення її до досліджень історії Голокосту на території України та інших країн Східної Європи, зокрема, розстрілів у Бабиному Яру (вересень 1941 року) та інших злочинів, скоєних тоталітарними режимами.

Серед робіт, які подаються на конкурс - наукові, науково-дослідницькі проекти з гуманітарних та суспільних наук: історії, філософії, права, психології, соціології, політології.

Нагадаємо, що у МОН провели семінар для педагогів-істориків Києва щодо викладання теми Голодомору.