A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

В Україні повністю зруйновано або пошкоджено понад одну тисячу закладів освіти – Сергій Шкарлет

Опубліковано 16 квітня 2022 року о 10:45


В ефірі ранкового шоу «Сніданок з 1+1» Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет розповів про зруйновані та пошкоджені заклади освіти.

«Від початку російського вторгнення на територію України повністю зруйновано 91 заклад освіти, частково отримали пошкодження 923 заклади», – розповів Сергій Шкарлет.

Варто зазначити, що ця статистика щодня змінюється, адже після ворожих обстрілів підтверджуються нові факти руйнувань.

За словами Міністра, заклади зазнали різних пошкоджень. У деяких вибито вікна, в інших – зруйновано одну чи дві стіни.

Попередня сума збитків, заподіяних закладам освіти внаслідок відвертої російської агресії, становить понад 5 млрд долларів.

На запитання щодо планування відбудовування закладів і ведення перемовин Сергій Шкарлет відповів, що двічі зустрічався з колегами-міністрами на засіданнях Ради міністрів освіти ЄС.

«Ми домовилися, що країни ЄС створять окрему програму щодо відбудови та відновлення освітньої інфраструктури. Не тільки щодо будівництва, а й щодо наповнення наших шкіл сучасним обладнанням», – повідомив Міністр.

Крім цього, є сподівання на власні сили України. Зокрема, створено декілька гуманітарних рахунків, на які надходять кошти на відбудову країни.

Нагадаємо, команда Міністерства розробила інтерактивну мапу, на якій постійно оновлювлюється інформація про кількість пошкоджених і зруйнованих закладів освіти, а також втрати, завдані закладам внаслідок вторгнення росії в Україну.