A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

В УДПУ реалізують проект з інклюзивного туризму

Опубліковано 21 червня 2018 року о 16:11

Студенти Уманського державного педагогічного університету ім. П. Тичини взяли участь у екскурсіях Черкащиною в межах проекту з розвитку інклюзивного туризму “Подорожуємо без бар’єрів”. У заходах взяли участь близько 30 студентів вишу, серед яких і студенти з особливими освітніми потребами.

Учасники відвідали Буцький каньйон, дізналися історію селища Буки та ознайомилися з красою річки Гірський Тікич. Підготовка до екскурсії тривала близько трьох місяців. Адже, врахувавши скелясту місцевість каньйону та відсутність допоміжних архітектурних споруд, організатори мали створити усі необхідні умови для учасників екскурсії. Вони також розробили маршрут та забезпечили довезення учасників. До реалізації проекту долучилися професійні екскурсоводи та волонтери.

“Завдяки нашим спільним зусиллям, під час екскурсії студенти відкрили для себе цікавий світ природи Черкаського краю, а також відчули переваги подорожі “без барʼєрів”. І хоча реалізувати задум було нелегко, ми дуже задоволені результатом”, - розповіла декан факультету УДПУ Оксана Кравченко.

Організували захід фахівці факультету соціальної та психологічної освіти УДПУ разом з представниками Центру соціально-освітньої інтеграції та інклюзивного туризму “Без бар’єрів”. Фінансову підтримку надав представник Асоціації “Інклюзивний реабілітаційно-соціальний туризм” Сергій Каштан.