A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

В освітніх хабах Тернопільщини та Волині переселенців навчають 31 професії, зокрема ІТ

Опубліковано 09 грудня 2022 року о 13:40


Освітні хаби Тернопільщини та Волині, які входять до мережі українських освітніх хабів, пропонують внутрішньо переміщеним особам опанувати професії, серед яких 28 робітничих та 3 у сфері IT.

Понад 40 осіб першого потоку завершили навчання і отримали сертифікати за спеціальностями перукаря, манікюрника та візажиста. На другому потоці новий фах здобувають більше 100 внутрішньо переміщених осіб. Навчання відбувається на базі Тернопільського вищого професійного училища сфери послуг та туризму. Також триває навчання операторів з обробки інформації у Тернопільському фаховому коледжі Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя. 

Цьогоріч на Волині внутрішньо переміщені особи у партнерстві з Технічним фаховим коледжем успішно завершили навчання за спеціальністю флорист-декоратор. Волинський освітній хаб з нового року запроваджує навчання електриків, у зв’язку зі складною ситуацію в енергетичній сфері країни цей фах є надзвичайно актуальним.

Понад 1 тис. жителів цих двох областей за програмами провідної IT-школи України «ITSTEP» завершують навчання IT-спеціальностей, а саме дизайнера, вебдизайнера та розробника сайтів. 

Мережа освітніх хабів реалізується Міністерством освіти і науки України, Інститутом модернізації змісту освіти та Асоціацією інноваційної та цифрової освіти в межах проєкту «Трамплін до рівності», що імплементується Фондом ООН у галузі народонаселення, UNFPA у партнерстві з Офісом віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України та БО «Бітрут Академія» за фінансової підтримки Швеції.

Нагадаємо, для вчителів створено курс про безпечну освіту під час війни.