A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

В Офісі Президента відбулося установче засідання Ради з питань розвитку професійної освіти

Опубліковано 25 червня 2021 року о 09:55


Керівник Апарату Офісу Президента України Олексій Дніпров провів установче засідання Ради з питань розвитку професійної (професійно-технічної) освіти при Главі держави. У засіданні взяв участь заступник Міністра освіти і науки України Ігор Гарбарук.

За словами Олексія Дніпрова, Рада має подати на розгляд Президентові напрацювання у сфері професійної освіти.

«Потрібно зосередитися на роботі над законопроєктом «Про професійну освіту», який активно обговорюється у профільному парламентському комітеті. Крім того, є багато міжнародних проєктів у галузі професійно-технічної освіти, які ми теж маємо проаналізувати», – наголосив він.

Народний депутат України Ольга Коваль розповіла про перебіг підготовки проєкту закону «Про професійну освіту».

Було зазначено, що над законопроєктом працює робоча група за участю фахівців МОН. Опрацьовано понад половину – 30 статей, інші обговорюються. Планується, що в липні роботу щодо законопроєкту буде активізовано.

Керівник Апарату Офісу Президента закликав членів Ради долучатися до роботи над документом.

Крім того, Рада має зосередитися на просуванні державно-приватного партнерства у професійній освіті, зокрема співпраці навчальних закладів та бізнесу.

За словами Олексія Дніпрова, важливим є питання фінансування закладів професійно-технічної освіти на регіональному рівні та оплати праці викладачів.

Учасники засідання погодилися з необхідністю формування нової моделі управління та оптимізації системи профосвіти. Запропоновано розробити зміни до Бюджетного кодексу, які могли б розв'язати проблему фінансування закладів у регіонах.

Також члени Ради обговорили пропозиції щодо заходів з популяризації та відновлення престижу професійної освіти. Наголошувалося, що необхідно акцентувати увагу на ознайомленні школярів зі сферами діяльності на практичних прикладах.

«Важливо також популяризувати професійно-технічну освіту. Спільними зусиллями маємо повернути їй престиж у суспільстві», – наголосив керівник Апарату Офісу Президента.


За інформацією Офіційного інтернет-представництва Президента України.