A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

В Одесі обговорили перспективи створення Президентського університету

Опубліковано 24 листопада 2021 року о 11:50


18 листопада 2021 року в Одеській обласній державній адміністрації відбулося обговорення ініціативи створення Президентського університету за участю заступника керівника Офісу Президента, представників Міністерства освіти і науки, народних депутатів, ректорів закладів вищої освіти Одещини та науковців.

Під час онлайн-засідання заступник Міністра освіти і науки Ігор Гарбарук презентував проєкт Президентського університету та звернув увагу на важливість ключових компонентів, які Президент України заклав у освітню систему навчального закладу. Розвиток здобувачів освіти складатиметься з трьох напрямів: Personality (розвиток особистості), Professional (професійні надбання та розширення освітнього кругозору), Progress (розвиток стратегічного мислення), які впроваджені в навчально-освітню матрицю університету та наразі опрацьовуються залученими науковцями. 

Освітній процес Президентського університету будуватиметься на основі шести професійних напрямів: 

  • інформаційні технології, кібербезпека та штучний інтелект; 
  • нанотехнології; 
  • аерокосмічні технології;
  • новітні енергетичні технології; 
  • біотехнології та науки про здоров’я; 
  • глобалізація та міжнародні комунікації.

Здобувачі освіти зможуть отримати ступінь бакалавра, магістра, PhD. Навчальні програми створюються за принципом дуальної освіти, який передбачає 30% теорії, а 70% – практики.

«Сприяння науково-технічному прогресу – головне завдання процесу здобуття освіти. У всіх напрямах опрацьовано ключові навчальні програми та навички, які допоможуть студентам стати лідерами», – повідомив заступник Міністра.

Ігор Гарбарук висловив щиру вдячність учасникам круглого столу щодо зацікавленості проєктом і наголосив на тому, що освітяни та науковці Одещини мають долучатися до розвитку Президентського університету.

Нагадаємо, розпочато проведення круглих столів містами України для обговорення ініціативи створення Президентського університету.