A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

В МОН відбулося відзначення Дня єднання

Опубліковано 16 лютого 2022 року о 15:53


16 лютого 2022 року відповідно до Указу Президента України «Про невідкладні заходи щодо консолідації українського суспільства” в Міністерстві освіти і науки відбулося відзначення Дня єднання.

“Сьогодні всі українці підіймають Державний прапор, демонструючи всьому світу силу народу та незламне прагнення до миру. В кожному куточку України та поза її межами звучить наш славетний Гімн, слова якого зігрівають серця та надихають на благородні дії. Ми вчергове засвідчуємо свою єдність, непохитність і оптимізм. Освітянська спільнота об’єднує чи ненайбільше наших співгромадян. Саме тому ми маємо залишатися взірцем в усьому. Адже разом ми об’єднані освітою і наукою, а отже, об’єднані Україною”, – зазначив Сергій Шкарлет.

О 10:00 на YouTube-каналі та Facebook-сторінці МОН розпочався освітянський проєкт «Об‘єднані Україною».

Захід розпочався з Державного Гімну, який виконав студентський хор Національної музичної академії України імені П. І. Чайковського під керівництвом Героя України, народного артиста України, професора Євгена Савчука.

До заходу долучилися ліцеїсти, які здобувають спеціалізовану військову освіту, дитячі мистецькі колективи закладів позашкільної освіти, вихованці спеціальних закладів та юні українські спортсмени.

Схід і Захід, Північ і Південь, Центр України. Любов до Батьківщини – це не слова, це повсякденні справи: і в праці, і в художній творчості та спорті, у минулому і сьогоденні. Головне – майбутнє нашої країни, яке сьогодні в руках наших дітей.

Освітянський проєкт «Об‘єднані Україною» можна переглянути на YouTube-каналі та Facebook-сторінці МОН. Це захід про повсякденні справи: працю, художню творчість – хореографію та поезію – здобувачів освіти усієї України.

МОН запрошує долучатися до проєкту всі заклади освіти та розміщувати відео, фото у соціальних мережах із хештегами #UAразом та #Об’єднаніУкраїною.

Нагадаємо, 16-25 лютого відбуваються онлайн-презентації концепцій підручників для 5 класу, поданих на конкурсний відбір.