A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

В Іспанії працюють над створенням українських навчальних матеріалів для українських учнів та шукають мовних асистентів

Опубліковано 14 квітня 2022 року о 12:05


Міністерство освіти та професійної підготовки Іспанії оголосило спеціальний конкурс для відбору до 200 мовних помічників, які володіють українською і надаватимуть освітню підтримку українським учням, що перемістилися в Іспанію внаслідок російського вторгнення.

Асистентами з української мови можуть бути громадяни України, Іспанії або громадяни інших країн Європейського Союзу, які мають вищу освіту або є студентами вищих навчальних закладів (другого курсу чи еквіваленту, або мають освіту, яка відповідає вимогам викладання, а також можуть надати психологічну чи соціальну підтримку).

Про це повідомляється на офіційному сайті відомства.

Спеціальна програма співпраці є частиною іспанського плану надання комплексної освітньої допомоги переміщеним українським учням, запровадженого Урядом у березні цього року разом з автономними громадами. План передбачає створення навчальних матеріалів українською та іспанською мовами, тимчасове приймання вчителів з України, впорядкування процедур сертифікування та акредитації. 

Нагадаємо, міністри освіти України та Словенії обговорили можливості забезпечення доступу до української системи освіти дітям, які виїхали за кордон.