A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

УжНУ співпрацюватиме з Сегедським університетом у сфері медицини та фізики

Опубліковано 15 березня 2018 року о 18:07

Викладачі та студенти Ужгородського національного університету проводитимуть дослідження з медицини та фізики спільно з колегами з Сегедського дослідницького університету (Угорщина). Вони планують проводитися на базі центру лазерних досліджень, що розташований у Сегеді.

Відповідну угоду про співпрацю днями підписали ректори вишів.

Директор Українсько-угорського навчально-наукового інституту УжНУ Олександр Шпеник зазначив, що спільна робота на базі центру має багато перспектив.

«Це один з найкращих центрів лазерних досліджень у світі. Він відкритий нещодавно, наразі в ньому проводять тестові випробовування.  Це унікальна інженерна споруда, яка практично не має вібрації, що дуже важливо для ефективної роботи лазера. Він генерує світловий імпульс тривалістю 10 с. У такий спосіб можна «сфотографувати» політ електрона. Тому в сфері фізики та медицини ми маємо велику перспективу спільної роботи» - пояснив Олександр Шпеник.

Угода також передбачає, що сторони разом братимуть участь у конкурсах на отримання грантів, міжнародних проектах тощо. Водночас науковці УжНУ зможуть проходити практику на базі Сегедського дослідницького університету.

Нагадаємо, що науковці КУП НАНУ працюватимуть над над науково-освітніми  проектами щодо правознавства разом з вченими Гданського університету (Польща).