A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Видавців та авторів підручників запрошують на безкоштовний тренінг щодо створення недискримінаційного освітнього контенту

Опубліковано 28 листопада 2017 року о 13:32

У грудні 2017 року заплановано проведення низки 3-денних тренінгів на тему «Створюємо недискримінаційний освітній контент». Вони будуть спрямовані на те, щоб допомогти усунути з освітнього контенту, зокрема, підручників, випадків прямої та/чи прихованої дискримінації за всіма захищеними ознаками – віком, інвалідністю, статтю, національністю тощо відповідно до Закону «Про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні».

До участі запрошують авторів підручників, представників видавництв, які залучені до створення текстового й ілюстративного контенту, редакторської діяльності (передусім тих, які планують брати участь у конкурсі проектів підручників для 1, 5 та 10 класів закладів загальної середньої освіти, але без обмежень для інших).

Програма тренінгів узгоджується із засадами антидискримінаційної експертизи підручників. Згідно з Положенням про конкурсний відбір проектів підручників для закладів загальної середньої освіти, результати такої експертизи впливатимуть на рекомендацію/не рекомендацію підручника до друку.

Тренінги з однаковою програмою для різних груп пройдуть у Харкові 10-12, 12-14 та 15-17 грудня 2017 року.

Участь – безкоштовна, забезпечується проживання, харчування (тричі на день) та компенсація вартості проїзду (автобус та поїзд ІІ клас).

Реєстрація для усіх бажаючих відкрита до 2 грудня 2017 року за посиланням.

З організаційних питань просимо звертатися за адресою: f[email protected]

Організатори: ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти», Представництво Фонду народонаселення ООН в Україні, ГО «ЕдКемп Україна», Гендерний інформаційно-аналітичний центр «КРОНА».