A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

МОН підтримує діяльність Національної дитячої «гарячої лінії»

Опубліковано 28 листопада 2017 року о 11:16

МОН підтримує діяльність та поширює інформацію про діяльність Національної дитячої «гарячої лінії» серед закладів освіти. Про це йшлося під час презентації та обговорення результатів дослідження «Вивчення обізнаності дітей, які перебувають у навчальних закладах інтернатного типу щодо діяльності Національної дитячої «гарячої лінії».

Під час наради наголошувалось, що  важливою складовою протидії порушенням прав дитини є різноманіття механізмів їх захисту.

Так, з 2013 року в Україні функціонує Національна дитяча «гаряча лінія». На лінії консультують компетентні у дитячих питаннях психологи, юристи, соціальні працівники та соціальні педагоги. Зокрема, консультують на теми насильства над дітьми та жорстоке поводження з ними у сім’ї та з боку оточення, психологічні проблеми, негаразди у стосунках з дорослими та однолітками, майнові права дітей, питання встановлення опіки, а також булінг і безпека в Інтернеті.

Дослідження проводилося Громадською організацією «Ла Страда -України», на базі якого і працює Національна дитяча «гаряча лінія».

Учасниками заходу стали представники урядових установ, зокрема МОН, Мінсоцполітики, фахівці обласних управлінь освітою тощо.

За результатами дослідження розроблені методичні рекомендації щодо удосконалення діяльності органів та закладів освіти, громадських організацій в питаннях надання послуги із захисту прав дітей.