A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Українські школи продовжили співпрацю з ініціативою PASCH та Goethe-Institut в Україні щодо вивчення німецької мови

Опубліковано 06 листопада 2017 року о 15:43

2 листопада у Посольстві Федеративної Німеччини в Києві відбулася щорічна зустріч директорів шкіл-партнерів ініціативи PASCH («Школи: партнери майбутнього»). Захід відбувся в рамках Українсько-німецького року мов 2017/2018, що офіційно розпочався в Україні на початку осені.

15 учасників зустрічі підписали договори щодо продовження співпраці між школами-партнерами PASCH і Goethe-Institut в Україні. Крім того до мережі партнерських шкіл приєдналися Ліцей інформаційних технологій при Дніпровському Національному Університеті ім. Олеся Гончара. Почесними гостями та співдоповідачами заходу стали директор департаменту загальної середньої та дошкільної освіти МОН України Юрій Кононенко та головний спеціаліст Департаменту Оксана Коваленко та директорка Goethe-Institut в Україні Беате Кьолер.

Перед початком церемонії підписання договорів між PASCH-школами і представниками Міністерства освіти і науки України відбувся круглий стіл на тему «Нова українська школа». Під час заходу були обговорені такі аспекти, як широка автономія шкіл, нові можливості щодо поєднання вивчення іноземних мов та інших предметів у школі. Освітяни мали можливість поставити та отримати відповіді на важливі запитання, які стосуються як системи освіти в цілому, так і управління школою.

Довідково: Ініціатива PASCH об'єднує у всесвітню мережу понад 1800 шкіл, де німецьку мову вивчають за допомогою інноваційних підходів. Загалом Goethe-Institut опікується понад 550 школами PASCH у понад ста країнах світу.

Більше подробиць про проект «Школи: партнери майбутнього» (PASCH):
https://www.goethe.de/ins/ua/uk/spr/eng/pas.html