A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Співпраця між українськими та американськими коледжами триватиме й надалі, – Олег Шаров, директор департаменту вищої освіти МОН

Опубліковано 26 травня 2017 року о 16:50

Україна зацікавлена у подальшій співпраці між українськими коледжами та американськими ком'юніті коледжами в межах програми Фулбрайта.

Про це повідомив директор департаменту вищої освіти  Олег Шаров під час зустрічі з представницею Санта Фе Коледжу пані Вілмою Елізою Фуентес. Вони обговорили результати впровадження однієї з фулбрайтівських програм співпраці – Community College Administrator Program with Ukraine.

«Ми поступово моніторимо результати, як коледжі виконують цю грантову програму. Долучаючись до міжнародних програм обмінів, ми наближуємось до світових стандартів освіти. Це дає змогу переймати накращі знання в іноземних колег і  реформувати вітчизняну систему вищої освіти» - зазначив Олег Шаров. Також він наголосив, що в  проекті нового закону «Про освіту», ухваленому Верховною Радою в першому читанні, передбачається багато змін, які стосуються міжнародної співпраці.

Вілма Фуентес також розказала про систему коледжів у США і особливості навчання в них. Зокрема, вона проінформувала, що американська система освіти значно відрізняється від європейської.

«У Флориді я зі своїми колегами  вивчала українські реформи в освіти. Це справді важливо, що в українських навчальних закладах впроваджуються зміни. Ми реалізовуємо грантові програми у багатьох країнах світу і можемо з впевненістю сказати, що Україна показує дуже хороші результати» - відзначила представниця Санта Фе Коледжу.

У межах робочого візиту Вілма Фуентес  протягом двох тижнів працювала  у Київському коледжі легкої промисловості.

Надалі пані Фуентес візьме участь у 4-х денному семінарі керівників різнопрофільних коледжів з різних регіонів України, які рік тому стажувались за програмою "Адміністрування в системі коледжів у США (доуніверситетська освіта)". Тоді директори українських коледжів відвідали низку ком’юніті коледжів штату Флорида, серед яких лідер рейтингу коледжів США – Санта-Фе коледж у місті Гейнсвілл. 

Більше фото - за посиланням.