A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Фахівці Інформаційно-іміджевого центру МОН обмінялися досвідом щодо визнання документів про освіту з італійськими колегами

Опубліковано 10 травня 2017 року о 14:30

Днями фінішував проект Scan-D2, у межах якого проходив збір зразків національних освітніх документів з ВНЗ 10 країн-учасниць: Вірменії, Австрії, Естонії, Франції, Ірландії, Італії, Норвегії, Польщі, Румунії та України.

Офіційне завершення проекту відбулося під час візиту делегації Інформаційного центру академічної мобільності та еквівалентності Італії – СIMEA на чолі із заступником директора Центра Кіарою Фінокчайетті до Центру ENIC Ukraine. Обидва центри входять до міжнародної мережі європейських національних інформаційних центрів академічної мобільності ENIC.

В Україні проект Scan-D2 здійснювався Національним інформаційним центром академічної мобільності (ENIC Ukraine), функції якого виконує Державне підприємство «Інформаційно-іміджевий центр» Міністерства освіти і науки України. Проект реалізувався за підтримки Європейської комісії в рамках програми Erasmus+.

Окрім завершення проекту метою візиту представників СIMEA був обмін досвідом щодо визнання документів про освіту та роз'яснення особливостей систем освіти України та Італії.

Фахівці ENIC Ukraine провели презентацію з докладним описом системи освіти України та відповіли на всі питання, які цікавили гостей з Італії. У свою чергу, фахівці Центру СIMEA розповіли про особливості системи освіти Італії. Також сторони обговорили актуальні питання визнання іноземних документів, зокрема з невизнаних територій, та подальшу співпрацю.