A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

ЧНУ ім. Петра Могили відвідала Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні

Опубліковано 04 квітня 2017 року о 09:45

3 квітня до Чорноморського національного університету імені Петра Могили з офіційним візитом завітала Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон. Зустріч розпочалася з відвідування галереї мистецтв університету, де поважну гостю зустріли ректор Леонід Клименко та інші представники університету.

У залі засідань вченої ради на зустріч із Послом уже чекали викладачі французької мови та студенти, які вивчають французьку мову як другу чи третю іноземну. Пані Ізабель прочитала невелику лекцію про освітні програми, за якими можна навчатися в університетах та вищих школах, про закордонне стажування, а потім з радістю відповіла на питання, які ставили їй всі охочі.

Офіційна частина зустрічі продовжилася з ректоратом університету, де було обговорено декілька питань, зокрема щодо співпраці з університетами Франції. Міжнародна співпраця ЧНУ імені Петра Могили з вищими навчальними закладами Європи плідно розвивається; її спрямовано на пошук та створення нових академічних можливостей для наукового зростання його студентів і викладачів, підвищення внутрішніх наукових та освітніх стандартів, сприяння поширенню позитивного іміджу України, як перспективної академічної спільноти у світі.

На згадку про відвідування ЧНУ імені Петра Могили пані Ізабель залишила напис в офіційній книзі візитів поважних гостей.

У кінці зустрічі сторони обмінялися символічними подарунками: ректор Леонід Клименко презентував пані Ізабель спеціальне видання, присвячене 20-річчю нашого університету.