A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

При МОН працюватиме робоча група з упровадження дуальної освіти у вищу школу України

Опубліковано 22 лютого 2017 року о 14:45

Учасники проекту ««Впровадження елементів системи дуальної освіти у ВНЗ України задля підвищення конкурентоспроможності випускників на ринку праці» взяли участь у формуванні Робочої групи при МОН. Проект започатковано, щоб сприяти впровадженню дієвих механізмів взаємодії між ВНЗ, бізнесом та іншими зацікавленими сторонами. Наближення «пропозиції» вишів до «потреб» ринку праці, підвищення конкурентоспроможності молодих спеціалістів під час пошуку першого робочого місця, а також поширення кращих практик інших країн із організації системи дуальної освіти було названо основними завданнями проекту.

Наразі підписано меморандум про співпрацю між 10 ВНЗ України та Представництвом Фонду імені Фрідріха Еберта в Україні (ФФЕ, Німеччина) стосовно консолідації зусиль під час реалізації проекту з впровадження елементів системи дуальної освіти у вищу школу. ВНЗ-учасники проекту прагнуть розпочати у 2017 році пілотні проекти із розробки дуальних програм за обраними спеціальностями.

В межах проекту 13 лютого 2017 р. у МОН відбула??я зустріч Міністра освіти України Лілії Гриневич із Директором Представництва Фонду імені Фрідріха Еберта в Україні паном Матесом Бубе. У зустрічі також взяли участь Олена Давліканова, керівник проектів Представництва ФФЕ в Україні, Ірина Лилик, генеральний директор Української Асоціації Маркетингу, Ніна Світайло, Керівник Координаційного центру гуманітарної політики Сумського Державного Університету.

За результатами зустрічі було досягнуто домовленості про створення робочої групи при Міністерстві освіти і науки України, що займатиметься питаннями впровадження дуальної освіти у вищу школу України та доопрацюванням Положення про дуальну освіту.