A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Делегація Вищої школи економіки обговорила з колегами з ЧНУ майбутню співпрацю

Опубліковано 08 лютого 2017 року о 10:27

7 лютого у приміщенні вченої ради Чорноморського національного університету ім. Петра Могили відбулася зустріч ректорату університету з делегацією Вищої школи економіки (м. Бидгощ, Польща). Це один із найбільших ВНЗ у Північній Польщі, який співпрацює з 30 університетами, коледжами ті інститутами із 20 країн світу.

Делегацію від Польщі представляли директор Інституту здоров’я і спорту, уповноважений представник Канцлера університету Олександр Скалій та президент кластера «Європа на Сході», партнер університету з боку роботодавців Єржи Рутковський. Гості висловили свою зацікавленість у співпраці з українськими ВНЗ, які мають високий рівень рейтингу серед навчальних закладів країни та рівень довіри серед студентів.

Зустріч розпочалась з обговорення можливих перспектив і взаємодії між університетами Польщі та України. Ректор Леонід Клименко наголосив на спільній рисі обох університетів – наявності медичних спеціальностей, які варто розвивати обом університетам.

Проректор з наукової роботи Володимир Беглиця підкреслив спільну зацікавленість у підписанні договору про співпрацю. Насамперед, йдеться про наукову діяльність, втілення програми подвійного дипломування і проектну направленість договору. Також важливе значення має обмін досвідом між викладачами двох університетів. Студенти матимуть можливість одночасно навчатися в обох вишах і згодом отримати дипломи українського і європейського зразка; можливість стажування в польських та міжнародних компаніях.

Вища школа економіки має такі магістерські програми, що розраховані на 2 роки навчання з дисциплін: мехатроніка, економіка, туризм та відпочинок. Окрім того, є медичний центр, де студенти матимуть змогу проходити практику. Особливе значення для нашої країни в цей період має наявність у польському навчальному закладі програм з підтримки і фізичної реабілітації постраждалих.

Під час зустрічі гості також презентували успішні проекти, реалізовані Вищою школою економіки (університетський дитсадок, військовий шпиталь, університет «третього віку» тощо), а також презентували кластер «Європа на Сході», який поєднує бізнес і науку.