A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

На Миколаївщині обговорили проблеми безробіття серед молоді

Опубліковано 06 лютого 2017 року о 13:00

Рівень безробіття серед ??олоді в Україні нижчий, ніж середній у Євросоюзі. Таких висновків дійшли співробітники Київської школи економіки, які презентували в стінах Чорноморського національного університету імені Петра Могили результати дослідження «EXCEPT».

Гостей університету та студентів привітали перший проректор ЧНУ ім. Пета Могили Олександр Трунов та декан факультету економічних наук Наталія Іщенко.
Розпочався захід із виступу старшого економіста Київської школи економіки Ілони Сологуб, яка розповіла присутнім про політику щодо зайнятості молоді в Україні та структури, що цим мають займатися.

Власне, результати дослідження «EXCEPT» презентувала старша наукова співробітниця Кентського університету Олена Нізалова. За її словами, український ринок праці здається більш сприятливим для молоді, ніж у країнах Євросоюзу: рівень безробіття в Україні нижчий. Однак за цими даними ховається низький рівень участі в ринку праці, нестабільні умови прийому на роботу, довготривала освіта тощо. До того, зарплата молодих українців значно нижча, ніж їхніх ровесників у Європі.

Завершилася зустріч із представниками Київської школи економіки дискусією на тему: «Безробіття в молодому віці: дрібниця чи вирок?».