A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Харківські страшокласники спробували себе у ролі студентів ХПІ

Опубліковано 13 червня 2017 року о 12:51

На Харківщині 75 старшокласників спробували себе у ролі студентів Харківського політехнічного інституту. 12 червня у  виші завершився новий проект для школярів, які проходили там практику.

Протягом травня-червня викладачі університету читали курс лекцій та проводили лаборторні заняття для учнів Харківської спеціалізованої школи I-III ступенів №17. Особливість цього закладу ― поглиблене вивчення англійської, тому лекції читались лише цією мовою.

За словами організаторів, програма допомагає визначитись з майбутньою професією та враховує особливості кожної дитини.

Для школярів розробили спеціальний розклад, який враховував різні дисципліни. Так, діти змогли прослухати курс лекцій з математики, програмування, хімії, фізики (високовольтна електротехніка). Приміром, показали, як можна отримати срібло з відходів виробництва.  Кожне заняття містило сесію на 5  хвилин - учням необхідно було відповісти на питання викладачів за пройденим матеріалом. Успішність з кожного предмету фіксувалася в журналі академічної групи.

У межах проекту ХПІ планує співпрацювати і з іншими школами та укладати договори для проходження індивідуальної практики учнів.