A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Під час Екогеофоруму в ІФНТУНГ відкрили сучасну лабораторію та вручили дипломи магістрів європейського зразка

Опубліковано 31 березня 2017 року о 10:00

В Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу відкрили сучасну навчально-наукову лабораторію «Фізико-хімічні методи дослідження стану навколишнього середовища». Відкриття відбулося в межах Міжнародної науково-практичної конференції «Екогеофоруму-2017. Актуальні проблеми та інновації», що пройшла в ІФНТУНГ до 50-річчя університету.

Також кращим студентам інженерно-екологічного інституту вишу спеціальності «Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування», які здобували подвійні дипломи у Краківській Гірничо-металургійної академії ім. Станіслава Сташиця, вручили дипломи магістрів європейського зразка.

На конференції розглянули питання екології та збалансованого ресурсокористування, технологій захисту навколишнього середовища, проблем техногенної безпеки в нафтогазовому комплексі, раціонального використання, відновлення та охорони земельних ресурсів, освіти в контексті концепції сталого розвитку тощо.

Відкрив Пленарне засідання конференції ректор ІФНТУНГ Євстахій Крижанівський з доповіддю «Роль Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу у вирішенні екологічних проблем нафтогазової галузі і Прикарпаття».

Було заслухано й інші доповіді відомих науковців в галузі екології. Зокрема, серед учасників конференції були Голова Синодального комітету з питань екології УГКЦ Владика Михаїл Колтун, представники екологічних організацій Івано-Франківська, Краківської Гірничо-металургійної академії ім. Станіслава Сташиця (Польща), Технічного університету (Молдова), Технічного університету (Румунія), Технологічного університету (Китай) й ін.

Всі доповідачі були одностайні, що надзвичайно актуальним залишається вирішення екологічних проблем в Україні і що всім слід навчитися використовувати землю не тільки як будівельний матеріал, але й як духовне надбання України.

Організаторами конференції виступили Міністерство освіти і науки України, Національна академія наук України, Міністерство екології та природних ресурсів України, Івано-Франківська обласна рада, Івано-Франківська обласна державна адміністрація, ІФНТУНГ за підтримки Екологічної Компанії «ВІЗА-ВТОРМА», ДП «Закарпатгео-дезцентр», D.TEK Бурштинська ТЕС, Архітектурно-планувального бюро управління архітектури і містобудування Івано-Франківського міськвиконкому, UA-EUPOS/ZAKPOS, System Solutions.