A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Канівські школярі долучилися до створення «Книги Миру»

Опубліковано 13 березня 2017 року о 11:00

10 березня в Канівській загальноосвітній школі № 4 діти учасників АТО разом з Дружиною Президента України Мариною Порошенко заповнили сторінки загальнонаціонального проекту «Книга Миру». Черкащина стала десятим регіоном України, діти якого залишили ??вої сімейні фотографії та побажання про мирне життя в Україні в «Книзі Миру».

Презентуючи проект, пані Марина зазначила, що означена книга є своєрідною дитячою молитвою, що відображає прагнення маленьких українців жити в мирній країні: «Сподіваюся, що на майбутнє вона буде виконувати місію по всьому світові, щоб показати людям нашої планети наскільки ми бажаємо миру, наскільки ми є мирною нацією».

Принагідно Марина Порошенко ознайомилася з навчально-виховним процесом школи; поспілкувалася з вчителями та учнями інклюзивного класу, обговоривши аспекти навчання в інклюзивному освітньому середовищі та ефективного супроводу дітей з особливими освітніми потребами. Дружина Глави держави подарувала школі методичну й довідкову літературу з розвитку інклюзивної освіти, що допоможе на рівні повсякденної практики вдосконалити навчальний процес.

Відкриваючи літературно-музичний епілог у школі, що відбувся у рамках відзначення Шевченківських днів, Дружина Президента наголосила, що ідеї та думки Великого Кобзаря сформували свідому європейську націю, а його творчість живе серед українців та актуальна у всі часи, адже додає впевненості у боротьбі за свою незалежність. Звертаючись до дітей, пані Порошенко закликала пам’ятати заповіт Великого поета бути єдиною дружньою родиною, а також любити Україну, як її любив Тарас Шевченко.

Голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко наголосив на винятковому значенні творчого спадку Великого генія для ствердження самоідентичності українців, які в рядках його вічних творів черпають натхнення та віру в сильну, незалежну Україну.

Разом із керівництвом області та місцевою владою Марина Порошенко вшанувала пам’ять Великого Кобзаря, поклала квіти до могили Тараса Шевченка на Чернечій горі та оглянула експозицію Шевченківського національного заповідника.