A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Студентське екскурсійне бюро відкрили у Житомирському державному технологічному університеті

Опубліковано 19 грудня 2016 року о 13:30

Організація та проведення екскурсій, розробка та реалізація туристичних маршрутів, залучення до проведення екскурсій житомирських школярів та студентів – усім цим відтепер займатиметься студентське екскурсійне бюро, яке почало діяти у Житомирському ДТУ.

За словами головних організаторів та ідейних натхненників заходу, спеціальність «Туризм» в університеті ще досить молода, але за три останніх роки ані викладачі, ані студенти не гаяли часу та зусиль.

«Ми багато подорожували, тому в нас є досвід організації студентських і не лише екскурсій. Є досвід проведення екскурсій в межах школи містознавства. І як логічна потреба нашої діяльності – відкриття студентського екскурсійного бюро», – каже керівник робочої групи спеціальності «Туризм», доцент Ольга Мілінчук.
За її словами, у бюро два головні напрями роботи: організація екскурсій Житомирщиною та всією Україною для студентів ЖДТУ і, власне, проведення студентами екскурсій.

«Для того, щоб студенти мали можливість проводити екскурсії грамотно, ми спочатку вивчаємо, як це робити, проходимо практику в межах дисципліни. Крім того, в нас діє літня школа, школа містознавства, коли ми з краєзнавцями знайомимось із цікавими місцями Житомира та області. Тобто, фактично екскурсійне бюро вже діє, а сьогодні ми його офіційно оформили, узгодили, як вирішуватимуться організаційні питання тощо», - розповідає пані Мілінчук.

У ЖДТУ переконані: туристична галузь в Житомирській області має колосальні перспективи, тому організацією екскурсій визначними місцями Житомира та регіону потрібно займатись вже зараз.

«Ми запрошені до розробки туристичної мапи Житомирщини, в нас є пропозиції з екологічного туризму. На туристичні проекти регіону із бюджету області виділяються кошти, і наші студенти та викладачі будуть долучені до цих проектів. Гадаю, екскурсійне бюро стане однією з їхніх «фішок», бо область дуже багата і з точки зору історії, і з точки зору географії, а скільки людей відомих тут жило! І просування ось цього є дуже важливим. А наша спеціальність якраз спрямована на це. Я думаю, що відкрите студентське екскурсійне бюро почне робити це шаленими темпами», – п??реконана завідувач кафедри менеджменту організацій і адміністрування ЖДТУ Галина Тарасюк.

Прес-служба Житомирського державного технологічного університету