A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Відкрито архітектурно-художню майстерню ARHOUSE у ХНУМГ імені О.М. Бекетова

Опубліковано 04 вересня 2015 року о 16:00

3 вересня 2015 року відбулося урочисте відкриття архітектурно-художніх майстерень ARHOUSE Харківського національного університету міського господарства імені О.М. Бекетова.

Робота над проектом розпочалася рік тому. Авторами проекту реконструкції будівлі лижно-спортивної бази в архітектурно-художні майстерні ARHOUSE та благоустрій території є викладачі та студенти факультету архітектури, дизайну та образотворчого мистецтва. На різних поверхах корпусу розміщені: лабораторія комп'ютерного моделювання (зі спеціалізованим обладнанням і програмним забезпеченням), майстерня малюнка і живопису, скульптурна майстерня, лабораторія архітектурного моделювання, виставковий зал, конференц-зал, студентське архітектурно-проектне бюро, ландшафтно-архітектурна майстерня. У будівлі створені комфортні умови для творчої роботи студентів і викладачів.

Підготовка фахівців з вищою освітою за напрямом «Архітектура» в університеті здійснюється з 30-х років. З перших кроків становлення навчального закладу велике значення приділялося художнім дисциплін. Поряд з технічними будівельними, економічними, архітектурними кафедрами діяли мистецтвознавчі кафедри: основи зодчества, образотворчого мистецтва, малюнка, живопису, скульптури, історії мистецтв та архітектури, садово-паркового мистецтва.

Сучасний колектив університету, маючи унікальний і потужний освітній фундамент - художньо-архітектурна спадщина викладачів минулих поколінь, наполегливо працював над створенням оновленого навчального закладу європейського рівня, що є запорукою отримання високоякісних знань і подальшого професійного зростання випускників.

За інформацією ХНУМГ імені О.М. Бекетова