A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

На Луганщині підбили підсумки конкурсу «Чому я поважаю професію військового»

Опубліковано 20 квітня 2015 року о 11:31

       Ініціаторами та співзасновниками конкурсу «Чому я поважаю професію військового» виступили Всеукраїнська громадська організація «Кадетська співдружність» та громадська організація «Громадянський Корпус» (м. Київ). У Луганській області конкурс провели департамент освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації та Луганський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти.

 Творчий конкурс тривав із 11 березня по 12 квітня 2015 року. У шкільному етапі взяли участь 4660 учнів, які представляють 242навчальних заклади регіону. У третьому, обласному етапі конкурсу, за звання переможців змагалися 136 учнів із 66 навчальних закладів Луганщини.

 У рамках конкурсу учні малювали малюнки на військово-патріотичну тематику, складали вірші, створювали презентації, готували нариси до стіннівок, знімали відеосюжети та писали твори-роздуми. Згідно з положенням конкурсу, учасники змагалися у своїй віковій категорії за номінаціями: «Свій рідний край люби і захищай» – 3–4 класи; «Вірні сини Вітчизни» – 5–8 класи; «Маю честь» – 9–11 класи.

 На розсуд журі обласного етапу конкурсу надійшли 24 малюнки, 21 вірш, 20 презентацій, 17 нарисів, 14 творів-роздумів, 13 відеосюжетів.

 Усього визначено 24 переможці конкурсу в Луганській області. Переможці конкурсу в кожній номінації серед учнів 5–8 та 9–11 класів отримають нагороду – поїздку до міста Києва, яка передбачає проживання в Київському військовому ліцеї імені Івана Богуна, безкоштовне харчування та екскурсії столицею. Кращі роботи учасників конкурсу також будуть відзначені спеціальними призами. Урочиста церемонія нагородження переможців відбудеться 22 квітня 2015 року у місті Сєвєродонецьку.

                                                                                          За інформацією прес-служби Луганського інституту післядипломної педагогічної освіти