A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Протягом 2017-го українські учасники вибороли 24 медалі на міжнародних учнівських олімпіадах – завершальними стали нагороди на змаганнях з астрономії

Опубліковано 27 листопада 2017 року о 13:15

Українські учасники здобули 4 нагороди на ХІ Міжнародній олімпіаді з астрономії та астрофізики.

Срібну та бронзову медалі вибороли Наталія Бажан та Павло Кашко, студенти-першокурсники  Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Дві почесні грамоти олімпіади отримали Артур Качур, одинадцятикласник Чернівецької гімназії № 5, та Марія Смик, яка наразі навчається у школі Хіл у м. Поттстаун штату Пенсильванія (США).

ХІ Міжнародна олімпіада з астрономії та астрофізики проходила цьогоріч у таїландському місті Пхукет. Участь у ній взяли 210 учнів та студентів із 46 країн світу.

Зазначена олімпіада стала останньою з міжнародних, у якій 2017-го взяли участь українські учні та студенти. Загалом цього року 32 наші представники спробували свої сили в 8 міжнародних учнівських олімпіадах: з хімії, математики, фізики, біології, інформатики, географії, екології та астрономії. У цих змаганнях вони здобули 24 медалі: 6 золотих, 8 – срібних та 10 – бронзових.

Нагадуємо, що з 1 листопада цього року Уряд підвищив академічні та соціальні стипендії на 18%. Для призерів міжнародних учнівських олімпіад стипендії Президента України відтепер становлять 2950 гривень, а для учасників – 2600 грн.