A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Українські студенти здобули ще 11 медалей на Всесвітній літній Універсіаді

Опубліковано 24 серпня 2017 року о 08:00

Українські студенти продовжують перемагати на ХХІХ Всесвітній літній Універсіаді, що проходить у Китаї. Так, упродовж 22-23 серпня вони здобули 11 нагород – 5 золотих, 4 срібні та 2 бронзові, й наразі українська збірна посідає 6 сходинку серед інших країн.

22 серпня першим золоту медаль виборов студент Національного університету фізичного виховання та спорту Олег Верняєв. Він переміг у багатоборстві із результатом 88, 300 бала.

Ще два «золота» у скарбницю України додали студенти того ж вишу. Ірина Ромолданова здобула першість на змаганнях з техквандо, а Дмитро Чучукало – на турнірі рапіристів. У фехтуванні відзначився також студент Львівського державного університету фізичного виховання Ростислав Герцик – він завоював «бронзу».

Срібними призерами в синхронних стрибках у воду з триметрового трампліну (комнадний залік) стали студенти Станіслав Олефірчик (Луганський національний університет ім.Тараса Шевченка) і Вікторія Кесарь (Запорізький національний технічний університет).

Срібну медаль виграв і студент Рівненського державного гуманітарного університету, чемпіон Універсіади з плавання на дистанції 400 метрів вільним стилем, Михайло Романчук. Він став другим на півторакілометровій дистанції.

Сьогодні – 23 серпня – «золото» виборола жіноча команда з фехтування (шпага). Крім того, ще 3 нагороди здобув Олег Верняєв: «срібло» у вправах на коні та опорному стрибку й «бронзу» у стрибках на кільцях.