A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Випускників ПТНЗ планують атестувати із залученням роботодавців

Опубліковано 23 червня 2017 року о 12:52

Професійно-технічні навчальні заклади мають і надалі розширювати державно-приватне партнерство, адже це наріжний принцип функціонування професійної освіти в усьому світі. Про це зазначив заступник Міністра освіти і науки Павло Хобзей під час засідання Наглядової ради освітнього проекту «Державно-приватне партнерство для поліпшення санітарно-технічної освіти в Україні».

«Нам важливо, що цей проект підтримується Швейцарією. Це дає змогу перейняти досвід та інтегрувати професійно-технічну освіту у європейську систему. Наразі до цього проекту задіяні 6 навчальних закладів, але ми плануємо долучати й інші», - наголосив заступник Міністра освіти і науки.

Одним із пріоритетів державно-приватного партнерства, зокрема, проекту з поліпшення санітарно-технічної освіти,  є створення навчально-практичних центрів на базі ПТНЗ.   Їхнє головне завдання - підготовка майбутніх випускників із залученням сучасних виробничих та педагогічних технологій.

«Важливим показником діяльності Навчально-практичних центрів є збільшення учнів професійно-технічних навчальних закладів. Також центри дозволяють забезпечувати випускників роботою з належним рівнем заробітної плати, здійснювати навчання н??зайнятого населення, ефективніше використовувати обладнання і матеріали», – розказав Павло Хобзей.

Окрім цього, планується проведення атестації учнів із залученням роботодавців. Це сприятиме більшій зайнятості випускників, адже після закінчення професійно-технічого навчальнього закладу вони зможуть відразу влаштуватись на роботу.

Присутні відзначили успішність інших заходів у межах проекту «Державно-приватне партнерство для поліпшення санітарно-технічної освіти в Україні». Зокрема, було розроблено навчальний посібник «Будова та монтаж санітарно-технічних систем», проведено низьку навчальних тренінгів для педагогів ПТНЗ та підвищення  їхньої кваліфікації.

Олексій Раков, голова Представництва «Геберіт Інтернешнл Сейлз АГ» в Україні, закцентував увагу, що лекції підприємців є чудовою мотивацією для учнів ПТНЗ. За його словами, створення «сучасних сайтів закладів та їхня ефективна презентація також будуть заохочувати абітурієнтів вступати у профтехи».

Надалі планується оновлення навчальних посібників, презентація нової навчальної програми та моделі НПЦ для зацікавлених ПТНЗ та їх соціальних партнерів, розроблення маркетингових матеріалів для просування послуг НПЦ та мобільних додатків для професійної орієнтації випускників шкіл.

Більше фото тут