A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Сьогодні в Україні навчається 2 082 студенти з Китаю,– Лілія Гриневич на форумі ректорів українських та китайських ВНЗ

Опубліковано 23 червня 2017 року о 14:09

Після Першого форуму ректорів українських та китайських ВНЗ, що проходив у 2012 році, 67 вишів України підписали угоди про співпрацю більш ніж з 200 університетами, інститутами, коледжами та підприємствами Китаю. Про це зазначила Міністр освіти і науки Лілія Гриневич під час відкриття Другого форуму ректорів українських та китайських ВНЗ.

«У межах цих угод здійснюються академічні та наукові обміни, проводяться спільні академічні та наукові форуми і конференції, відбувається підготовка та видання освітніх і наукових матеріалів, спільне керівництво кандидатськими та докторськими дисертаціями. Сьогодні в Україні навчається 2 082 студенти з Китаю, але можу відзначити тенденцію до збільшення зацікавленості в українській освіті у громадян Китаю», – розповіла Лілія Гриневич.

Вона також наголосила, що інтерес до Форуму значно зріс. Так, цього разу на заході присутні представники 41 університету Китаю та близько 25 українських ВНЗ, проти 19 українських та 14 китайських університетів, що брали участь у 2012 році.

Міністр освіти КНР Чен Баошенг відзначив важливість поглиблення міжуніверситетської співпраці Китаю та України.

«Дружба між нашими країнами міцна, але недостатньо глибока. І я думаю, що саме в сфері освіти ми можемо розвинути її сильніше», – сказав Чен Баошенг.

Довідково:

Прикладом взаємовигідного партнерства України та Китаю слугує плідна співпраця університетів, зокрема:

  • Національного авіаційного університету та Технологічного університету Нінбо, в рамках якого реалізовано спільний науково-дослідний проект в галузі транспорту і логістики «Взаємодія транспортно-логістичних систем в глобальному інформаційному просторі». Основна мета цього проекту – розробка наукової платформи міжнародного логістичного кластера з використанням мультимодальних перевезень та транспортно-логістичного обслуговування міжнародних товарних потоків між Україною та КНР.
  • Національною металургійною академією України та Північно-східним університетом (м Шеньян, провінція Ляонін) реалізується проект з впровадження в КНР технології електрошлакового рафінування, в партнерстві з компанією Сіностіл.
  • Національним технічним університетом «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» реалізується «Програма 4-х принципів» (створення спільних освітніх і науково-інноваційних центрів КПІ в КНР, розширення підготовки кадрів для КНР, контактів у людському вимірі). 

 Більше фото тут