A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

ЗНО для вступу на магістратуру планують запровадити також для «Міжнародного права»

Опубліковано 14 червня 2017 року о 16:02

Наступного року фахове випробування для вступу до магістратури за технологією ЗНО планується запровадити і для спеціальності 291 «Міжнародне право». Про це повідомив начальник відділу нормативного забезпечення вищої освіти МОН Дмитро Кумков під час регіональної наради у ДНУ ім. Олеся Гончара.

«"Міжнародне право" визначається як вища юридична освіта (згідно з  постановою Кабміну від 29 квітня 2015 р. № 266 – Ред.). Студенти цієї спеціальності мають бути в рівних умовах з іншими правниками та підтвердити свою кваліфікацію на відповідному іспиті», - зазначив він.

Минулорічний експеримент із відбору й зарахування студентів на спеціальність 081 «Право» у форматі ЗНО пройшов вдало.  У ньому взяли участь 9 ВНЗ України. Враховуючи успішність пілотного проекту,  цього року проведення тестування поширили абсолютно на усі виші.

Зовнішнє оцінювання передбачає три блоки: «Право», «Іноземна мова» й «Тест загальної навчальної правничої компетенції» (ТЗНПК). Завдання базового блоку тесту «Право» містить 70 питань з шести правничих дисциплін.

ТЗНПК є швидкісним тестом, оскільки юристам на практиці доводиться часто опрацьовувати велику кількість документів в короткі терміни. Він включає в себе завдання  на критичне, аналітичне та логічне мислення. Третя  частина тесту «Іноземна мова» пропонує завдання на вибір з трьох мов: англійської, німецької, французької.

Детальніше з умовами проведення вступного випробування можна ознайомитися за посиланням

Додатково підготовлено інформаційний буклет з рекомендаціями для вступників, як готуватися до ЗНО. Крім того, розроблено демонстраційний тест із ключами.  Невдовзі ці матеріали з’являться на сайті МОН.