A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Лілія Гриневич обговорила з Послом ОАЕ можливість поглиблення академічної мобільності між країнами

Опубліковано 19 травня 2017 року о 19:00

Посол Об'єднаних Арабських Еміратів в Україні Салем Ахмед Салем Алі Аль-Каабі виступив з ініціативою створення програми для навчання українських студентів в університетах ОАЕ. Про це йшлося під час зустрічі Посла ОАЕ з Міністром освіти і науки України Лілією Гриневич.

«Інтернаціоналізація навчання – світовий тренд у розвитку вищої освіти, тому ми щиро зацікавлені у вашій пропозиції. Зі свого боку ми готові з вами обговорити всі деталі створення такої програми та допомогти організаційно», – зазначила Лілія Гриневич.

Міністр також обговорила з паном Послом поглиблення співпраці у сфері наукових досліджень.

«Зараз ми працюємо над прийняттям пакету необхідних для розвитку інноваційної сфери законопроектів, і ми дуже сподіваємося на політичну волю керівництва Уряду й парламентської коаліції для якнайшвидшого його ухвалення. Наша мета – забезпечити безперервний ланцюг від лабораторії дослідника й до реального виробництва. Україна має багато цікавих наукових досліджень і перспективних колективів з якими, можливо, буде ці??аво вибудувати безпосередню співпрацю вашим установам», – додала Лілія Гриневич.

Посол Об'єднаних Арабських Еміратів в Україні Салем Ахмед Салем Алі Аль-Каабі також передав офіційне запрошення Міністру на саміт, що проходитиме в ОАЕ з 14 по 19 жовтня 2017 року – «The Ministers TVET Summit».

Нагадуємо, що з 15 до 21 травня 2017 року в Україні проходять різні заходи з нагоди Дня науки, який відзначають 20 травня. Зокрема, сьогодні, 19 травня, у МОН вручили премії по 100тис гривень чотирьом колективам науковців-інноваторів.