A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Майбутнє за змішаною освітою, – Лілія Гриневич на дистанційному уроці в Рішельєвському ліцеї на Одещині

Опубліковано 18 травня 2017 року о 18:24

Змішане навчання, коли учбовий процес проходить як у онлайн форматі, так і очно, дає дітям можливість учитись у найкращих учителів, а педагогам – перейняти нові методики та урізноманітнити навчання. Про це зазначила  Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час огляду Рішельєвського ліцею. 

"Цей ліцей робить величезну справу державної ваги, адже вони діляться своїми напрацюваннями та кращими учителями з дітьми із найвіддаленіших куточків Одещини. Це приклад соціальної відповідальності, яку рідко демонструють інші заклади", – наголосила Міністр.

Вона зазначила, що майбутнє саме за такими формами освіти. Адже це і можливість одночасно отримати гарний урок від найкращого учителя, і доопрацювати прогалини очно зі своїм педагогом.

Наразі дистанційні курси, що розробляються у Рішельєвському ліцеї, використовуються для підготовки учнів старших класів до ЗНО, 9-х класів до ДПА, а також до олімпіад. 

У вебінарах беруть участь учні практично всіх районів Одеської області.

Розробляються й курси з окремих предметів, що можуть використовувати учні під час навчання.

Так, вчителем фізики з ліцею П.А. Віктором викладається курс фізики в онлайн форматі https://www.youtube.com/user/pvictor54. На цей час вже  2 353 582 переглядів та 22 тис. підписувачів каналу.

Довідково:

Згідно з наказом МОН України від 30.12.2015 року №1390 на базі навчального закладу Рішельєвський ліцей проводитися експеримент Всеукраїнського рівня «Розробка і впровадження педагогічних технологій дистанційного навчання на базі освітнього центру з використанням сучасних електронних засобів комунікації».