A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

29 квітня Лілія Гриневич разом із 650 українськими вчителями та експертами з 20 країн візьме участь у EdCamp Ukraine 2017

Опубліковано 28 квітня 2017 року о 12:07

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич візьме участь у найбільшій події року для шкільних педагогів України — Третій національній (не)конференції EdCamp Ukraine 2017, яка відбудеться 29-30 квітня у Харкові.

У (не)конференції візьмуть участь 650 педагогів з усієї України, а також голова ОДА Харківської області Юлія Світлична, зарубіжні освітні експерти з 20 країн, і, звичайно, учнівство. Зокрема, прибуде 15 дітей зі Станично-Луганського району (зона проведення АТО) за підтримки Благодійного фонду Сергія Жадана. Ідеї EdCamp Ukraine 2017 підтримали Марина Порошенко і Аспен Інститут Київ.

Лілія Гриневич проведе на EdCamp Ukraine 2017 всю суботу в дуже насиченому графіку. О 10:00 вона разом із Головою Харківської ОДА Юлією Світличною візьме участь у відкритті (не)конференції і старті національного етапу учительської премії Global Teachers Prize — своєрідної «нобелівської премії» в учительській професії. Вперше у престижного міжнародного конкурсу педагогів, завдяки Громадській спілці «Освіторія», буде окремий український етап, а нагородою для переможця стануть 100тис гривень.

Під час «Відвертої бесіди» Міністр спілкуватиметься з педагогами про «Нову українську школу». На дискусії, яка організована за підтримки Аспен Інститут Київ — філії авторитетної міжнародної громадської організації — кожен педагог матиме можливість поставити Лілії Гриневич запитання про розвиток середньої освіти та отримати відповідь.

До українських колег на (не)конференції долучаться зарубіжні педагоги: відеовиступ підготував міжнародний радник в сфері освіти сер Кен Робінсон (Велика Британія). Також своїм досвідом реформування школи поділяться практики з різних куточків Європи. На цих виступах будуть присутні Юлія Світлична та Лілія Гриневич. Об 11:30 Голова ОДА та Міністр проведуть брифінг для ЗМІ.

Лілія Гриневич також візьме участь у неформальній зустрічі з експертами з 20 країн світу, які поділяться своїм досвідом реформування освіти в різних країнах та обговорять реформування української середньої школи.

«Ми захоплені підтримкою, яку отримуємо в системі освіти і в країні взагалі — від Міністра, від Першої леді країни, від прогресивних і натхненних вчителів та вчительок, які прагнуть розвиватися», — говорить Голова оргкомітету EdCamp Ukraine 2017, радник з інновацій та горизонтальних зв'язків Міністра освіти і науки Олександр Елькін.