A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

На літній Універсіаді України розіграють комплекти медалей з понад 30 видів спорту

Опубліковано 26 квітня 2017 року о 10:21

У Сумському державному університеті відбулося урочисте відкриття Всеукраїнської літньої Універсіади-2017. На змаганнях розіграють комплекти медалей з понад 30 олімпійських та неолімпійських видів спорту: фехтування, скелелазіння, ушу, художньої гімнастики, боксу, спортивної аеробіки, плавання, настільного тенісу та ін.

В Універсіаді б??руть участь більш як 300 студентів з 23 областей України. Серед них – 10 майстрів спорту України та 4 майстра спорту міжнародного класу.

Учасників Універсіади привітав заступник Міністра освіти і науки України Роман Греба.

«Сьогодні МОН робить усе для того, щоб по-справжньому відродити студентський спорт та залучити до нього якомога більше молоді. Розвиток цього напрямку важливий як для формування лідерських якостей студента, так і для популяризації здорового способу життя в Україні загалом», – зазначив Роман Греба.

Нагадаймо, що цього року МОН додатково виділив 15млн гривень на спортивні заходи загальнодержавного та міжнародного рівня серед учнів і студентів. Більша частина цих коштів якраз буде витрачена на проведення літньої Універсіади України та участь студентських збірних команд України у XXIX Всесвітній літній Універсіаді в Китаї.