A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Журналістів навчатимуть, як убезпечити себе під-час масових громадських акцій, бойових дій та катастроф

Опубліковано 10 березня 2017 року о 15:41

Міжвідомча робоча група за участі представників МОН розробить Типову навчальну програму для майбутніх журналістів, що враховуватиме обов’язкову підготовку до роботи у небезпечних умовах. Про це йшлося під час міжвідомчої наради щодо підготовки фахівців за спеціальністю «Журналістика» під головуванням першого заступника Міністра освіти і науки України Володимира Ковтунця сьогодні, 10 березня, у залі колегії МОН.

«Українська реальність диктує нові вимоги до підготовки багатьох спеціалістів і журналістів зокрема. Робота представників ЗМІ нерозривно пов’язана із найбільш вагомими суспільними подіями, які часто бувають небезпечними, тож молодий спеціаліст має бути готовий до викликів своєї професії, вміти піклуватися про своє життя та безпеку в будь-яких ситуаціях», – зазначив Володимир Ковтунець. 

До робочої групи увійдуть представники Міністерства освіти і науки України, Служби безпеки України, Міністерства закордонних справ, Міністерства оборони та Міністерства інформаційної політики.

До навчальних планів мають додати спеціальні дисципліни, які будуть орієнтовані на забезпечення власної безпеки журналістів під час масових громадських акцій, в умовах бойових дій, техногенних катастроф тощо.

Учасники наради запропонували впровадити відповідні зміни не лише у Типовий навчальний план, а й додати їх до нового держстандарту 061 «Журналістика», що розробляється зараз. Зокрема, уміння убезпечувати себе під-час масових громадських акцій, бойових дій, катастроф тощо пропонують додати як обов’язкову компетентність, якою має володіти бакалавр та магістр журналістики.

Більше фото тут