A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Лілія Гриневич візьме участь у прес-конференції щодо результатів упровадження проекту допомоги постраждалим внаслідок конфлікту в Україні

Опубліковано 01 лютого 2017 року о 12:37

2 лютого за участі Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич відбудеться прес-конференція «Комплексна психосоціальна допомога дітям, підліткам та родинам, що постраждали внаслідок конфлікту в Україні».

Під час заходу будуть презентовані результати проекту з допомоги дітям, підліткам і родинам з п’яти областей (Донецької, Луганської, Харківської, Дніпропетровської та Запорізької), що постраждали внаслідок військового конфлікту, стали свідками бойових дій, були змушені залишити рідні міста та села. Впровадженням проекту спільно займаються МОН, ЮНІСЕФ та Національний Університет «Києво-Могилянська Академія».

 

Початок заходу: о 9.30

Місце проведення: м. Київ, вул. Іллінська 9, Галерея мистецтв ім. О. Замостян.

Акредитація та додаткова інформація за тел. 0674273341 або електронною поштою [email protected]

 

У прес-конференції також візьмуть участь Джованна Барберіс, Голова Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, Андрій Мелешевич, президент Національного університету «Києво-Могилянська академія», Віталій Панок, директор Українського науково-методичного центру практичної психології і соціальної роботи, Сергій Богданов, керівник Центру психічного здоров’я та психосоціального супроводу НаУКМА.

Більше про проект:

Учасниками проекту «Комплексна психосоціальна допомога дітям, підліткам та родинам, що постраждал?? внаслідок конфлікту в Україні» стали вчителі та практичні психологи.

Проект впроваджується з листопада 2015-го року за сприяння Міністерства освіти і науки України. Користь від проекту отримали близько 250тис дітей та їхніх батьків у п’яти східних областях: Донецькій, Луганській, Харківській, Дніпропетровській та Запорізькій.

У тренінгах з основ емоційного спілкування, захисту від наслідків соціальних катастроф, створення довірливого класного середовища – безпечного, відкритого дітям та батькам, сприятливого для розвитку стосунків - взяли участь 3тис 842 вчителі загальноосвітніх навчальних закладів, 465 практичних психологів та 112 соціальних працівників. Комплексна програма психосоціальної допомоги, яку розробили експерти НаУКМА, передбачає допомогу дитині на рівні родини, громади, психологічного консультування та спеціалізованої психотерапевтичної допомоги.

Також у рамках проекту відкрито спеціалізований центр психосоціальної реабілітації НаУКМА у Слов’янську, де діти та батьки мають можливість отримати безкоштовну кваліфіковану психотерапевтичну допомогу.

Проектом «Комплексна психосоціальна допомога дітям, підліткам та родинам, які постраждали внаслідок конфлікту в Україні» керує Департамент гуманітарної допомоги та цивільного захисту Європейської Комісії (ECHO).

 

Фото: День