A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Міністерство освіти і науки, ФФУ та ЮНІСЕФ проведуть футбольний турнір для 5 тисяч дітей зі сходу України

Опубліковано 23 січня 2017 року о 17:31

Такої домовленості досягли голова Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Вадим Стеценко, президент Федерації футболу України Андрій Павелко і голова представництва ЮНІСЕФ в Україні Джованна Барберіс під час підписання Меморандуму про взаєморозуміння.

Футбольний турнір «UNICEF Football Cup» розпочнеться наприкінці березня, а його фінал відбудеться в травні на стадіонні імені В. Баннікова у Києві. У змаганнях візьмуть участь школярів віком до 12 років з понад 300 шкіл з Донецької, Луганської, Харківської, Запорізької та Дніпропетровської областей – загалом близько 5 тисяч хлопців та дівчат.

Згідно з регламентом «UNICEF Football Cup», кожна команда повинна складатися з 18 гравців, а матчі проходитимуть у форматі «9х9». У збірній має бути щонайменше шість дівчат, причому з дев’яти гравців на полі повинні бути три дівчини.

Мета турніру, який проводитиметься у межах проекту «Сприяння соціальній згуртованості та інтеграції внутрішньо переміщених осіб на сході України» за фінансової підтримки Уряду Німеччини, – заохотити дітей до командної роботи, поширити цінності солідарності та взаємоповаги, сприяти протидії дискримінації та соціальному виключенню.

Вадим Стеценко зауважив, що освітянський Спорткомітет та ЮНІСЕФ уже мають досвід реалізації спільних проектів. Так, 2016 року було проведено волейбольний турнір «UNICEF Volleyball Cup», в якому взяли участь понад 3,5 тисяч хлопців і дівчат зі сходу України.

За словами Андрія Павелка, ФФУ разом з партнерами не тільки залучить дітей до турніру, але й робитиме важливі кроки щодо розвитку інфраструктурних проектів. У названих регіонах збудують 30 футбольних майданчиків, школам нададуть 7тис футбольних м’ячів.

Під час фінальних матчів у столиці на маленьких учасників турніру чекатиме приємний сюрприз – зустріч та спілкування з гравцями футбольної збірної України.

За матеріалами прес-служби Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України