A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

“Ми зацікавлені поширювати інформацію про можливості навчання в Україні серед громадян Індії”, - Посол Республіки Індія на зустрічі з Лілією Гриневич

Опубліковано 15 грудня 2016 року о 16:02

Його Високоповажність посол Республіки Індія Манодж Кумар Бхарти зазначив, що планується провести інформаційну кампанію серед індійських громадян, в рамках якої розповідатимуть про можливості навчання в Україні. Про це йшлося під час зустрічі Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич  з послом Індії, що відбулася сьогодні, 15 грудня, у приміщенні МОН.

Пан Посол додав, що відкриття сайту Українського державного центру міжнародної освіти, на якому іноземні абітурієнти можуть знайти повну інформацію щодо освіти в Україні, є дуже важливим, адже дає можливість зменшити кількість посередників між абітурієнтами та закладами освіти в інших країнах. Інформаційна кампанія допоможе більшій кількості потенційних студентів отримати можливість без посередників навчатися в Україні.

“Ми вітаємо цю ініціативу, адже дуже зацікавлені в тому, щоб більше іноземних студентів отримувало освіту в Україні, побічно пізнаючи нашу культуру і встановлюючи нові міжкультурні зв’язки”, - зазначила Лілія Гриневич.

Міністр також розказала Послу  про реформу середньої освіти, Політичну пропозицію щодо якої було затверджено на засіданні Уряду вчора, 15 грудня. Пан Манодж Кумар Бхарти зазначив, що Індія може розглянути можливості для підвищення кваліфікації українських вчителів, зокрема щодо підвищення рівня знання англійської мови.

Сторони також обговорили підписання нової угоди про співпрацю між Міністерством освіти і науки України та  Міністерством розвитку людських ресурсів Республіки Індія. Наразі співпраця у сферах освіти і науки між Індією та Україною здійснюється на основі  Угоди  1994 року, яка також регулює стосунки у багатьох  інших галузях: культурній, спортивній, інформаційній тощо.

“Для нас нова Угода буде суттєвим кроком вперед на шляху до продуктивної співпраці у сфері освіти і науки.  Вона допоможе окреслити конкретні пріоритети співпраці та спільно розвиватися в рамках цих важливих галузей”, - зазначила Лілія Гриневич.

Більше фото за посилання: 

http://mon.gov.ua/usi-novivni/foto/2016/12/15/15-grudnya-2016-roku.-zustrich-ministra-osviti-i-nauki-z-poslom-indiyi/